Fogadó
Mi ez?
Játékszabályok
Jelentkezés
Program
Kapcsolat

Tisztelt vendégeink!

Idén először, az év nyitásaként megrendezésre kerül az első bál a méltán nemes Red Rift Saloonban. A rendezvény célja, hogy a Saloonban egyesülő megszámlálhatatlan világok illusztris, az élet minden területéről érkező vendégei szabadon interakcióba elegyedhessenek. Az est fényét a Sárkánykönny, majd a Green Spirit zenéje hivatott emelni.

Legyen a kedves vendég akár csak műkedvelő, vagy társaságot kereső egyén, bizonyosak vagyunk benne hogy itt majd megtalálhatja a hozzá illő szórakozást.

Kapunyitás: 19:00 órakor
Belépés: az ünnepélynek megfelelő viseletben

Kedves Érdeklődő!

A Világok Párbaja - Maszkabál a Red Rift Saloonban egy esemény: koncertekkel egybekötött álarcosbál, és a benne megbújó társasjáték. A játékosok különböző dimenziókból érkezett karaktereket alakítanak, akik a dimenziók közötti Red Rift Saloon feletti uralomért küzdenek.

Kérünk, nézz körül az oldalon, olvasd végig a játékszabályokat, és, ha szeretnél részt venni a játékon, jelentkezz február 10-ig!

A játék és a világ leírása

A Világok Párbaja - Maszkabál a Red Rift Saloonban játékosainak célja, hogy elég szövetségest gyűjtsenek ahhoz, hogy a játék zárásakor eldőljön, kinek a világához csatlakozik a Rift. A játékosok megegyeznek egymás között a szövetségről, vagy legyőzik egymást párbajban - a vesztes fél így a győztes szövetségesévé válik.

A játék kicsit hasonlít az élőszerepjátékokhoz vagy live-okhoz, azonban lényegét tekintve inkább egy társasjáték, ahol a jó taktika legalább olyan fontos, mint a karakteralakítás.

Ebben a játékban nem az izmok, vagy a felszerelés fogja eldönteni az erősorrendet, avagy fegyver helyett elsősorban a szavakat kell jól forgatnod. Nem árt egy csipet emberismeret sem. Persze a megfelelő stratégia is szükséges. Kommunikálj minél több emberrel! Találd meg velük a közös hangot! Építs szövetségeket! Csak rajtad áll, mit hozol ki az álarc mögötti karakterből...

A Red Rift Saloon

"...néha, amikor több világ holdja is együtt áll, a Red Rift Saloonban nyílik egy Hasadék a világok között, ahová cyberpunkok és tündérek egyaránt betévedhetnek, amikor kedvenc kocsmájukba benyitnak ezen az estén. A szalon az idő további részében általában ismeretlen helyen tartózkodik."

A helyszín a Red Rift Saloon, rövidebb nevén “a Rift”, egy dimenziók közötti hely, ami a larp indításának pillanatában egyszerre rezonál számtalan világgal, lehetővé téve, hogy azokról vendégek kerüljenek át ide. A Red Rift Saloonban minden dimenzió összeér kicsit, bármilyen valóságból vagy mesevilágból bettoppanhatnak karakterek.

A Red Rift Saloon képzeletbeli terének otthont adó helyszín a KVLT, régebbi nevén a Vörös Yuk. Megközelítéshez segítség a klub weboldalán.

A zenekarok

A Green Spirit zenekar
“A Green Spirit zenekar ihletet merít az ír népzenei hagyományokból, de a zenénket végső soron saját elképzelésünk és gondolat-világunk köré építjük fel. Műfaji megkötés nélkül játszunk instrumentális népdalokat, feldolgozunk rock és pop slágereket, és a magunknak szabott stílus medrében barangolva írjuk és adjuk elő a saját dalainkat.”

A Sárkánykönny zenekar
“Zenénk akusztikus folk-fantasy, néhol rock és metál elemekkel. Céljaink: a fantasy világok megismertetése és megkedveltetése szélesebb közönséggel, valamint a középkori fantasy-világok kedvelői számára egy élvezhető, játék közbeni és azon kívüli hallgatásra is ideális, zeneileg igényes, ugyanakkor mondanivalóval rendelkező zenei világ megalkotása.”

Játékszabályok

A helyszín házirendje, melynek betartását kérjük a játékosoktól is, ITT (PDF) érhető el.
Figyelem! 18 év alattiak a klub területén szülő felügyelete mellett tartózkodhatnak, VAGY ha 14 év fölöttiek, szülői beleegyező nyilatkozattal: 14-15 évesek ekkor csak 23 óráig, 16-17 évesek a rendezvény végéig.

Rövidített szabályok

Alább a teljes játékszabályzat pontokba szedett kivonatát találjátok. Aki játékra jelentkezik, annak úgyis behatóbb ismerete lesz a játékmechanikákról a workshopokon. A részletes szabályzat EZEN A LINKEN érhető el, amiben választ kaphatsz az alábbiak során felmerülő kérdéseidre.

 1. Csak udvariasan.
 2. Hatalomhoz itt csak szociális kapcsolatok építésével juthatsz, erőt is csak úgy gyűjthetsz.
 3. Gyűjts szövetségeseket.
 4. Az a szövetségesed, akit egyszerű szóbeli meggyőzéssel, vagy varázspárbajban legyőzve ráveszel arra, hogy ismerjen el Mesterének.
 5. Emlékezz a legyőződre.
 6. Meg kell jegyezned, ki győzött le párbajban, vagy ha még senki, kinek ajánlottad fel a szövetségedet, támogatásodat. A játék végén amikor kiválasztásra kerül a leghatalmasabb Adeptus, fel kell emelned a karodat, ha őt látod a színpadon, vagy valakit, aki az ő szövetségében a Te mestered.
 7. Emlékezz az Erődre.
 8. Neked kell fejben tartanod, hány Erőpontot használtál el párbajaid során. Légy tisztességes, a csalókat kizárjuk.
 9. Párbajozz.
  1. Kihívás:
  2. A szemébe nézel a kihívottnak, és rámutatsz a fejére / mellkasára.
  3. Kihívás elfogadása:
  4. szemkontakt, ugyanolyan rámutatás a kihívóra.
  5. (Megadás:
  6. ha nem tudsz / nem akarsz épp akkor párbajozni, egy pár pillanatig jól láthatóan takard el a szemeidet.)
  7. Erők összemérése:
  8. ujjaidon megmutatod, hány aktuális erőpontod van, hozzáadva a működő fókuszaid számát is.
  9. Győztes kiválasztása:
  10. akinek több erőpontja van, az nyert. Mindkét fél levon egyet fejben a saját erőpontjaiból (fókuszokon kívül, azok nem csökkennek sosem ha már egyszer világítanak). A legyőzött megjegyzi magának új Mesterét. Döntetlennél nincs változás a szövetségekben, de mindkét párbajozó elveszít egy erőpontot.
  11. Eltávolodás:
  12. öt percen belül ugyanaz a két Adeptus nem párbajozhat.
  13. Fókusz bekapcsolása:
  14. ha a nyertesnél van még be nem kapcsolt fókuszpálca, akkor minden győzelemnél egy újabbat beüzemelhet, magán látható módon elhelyezhet.
 10. Használd a Fókuszaidat.
 11. Játékkezdéskor kapsz néhány kikapcsolt fényrudat, minden párbajgyőzelmed után egyet bekapcsolhatsz, magadon láthatóan elhelyezve. Csak akkor tudod az adott fókuszt használni, ha olyan színű fényt látsz a párbaj során, amilyen a bekapcsolt fókuszod színe. Ha füstben állsz (csak helyi füstgép számít), akkor mindegyik bekapcsolt fókuszod erejét használhatod. Kérdésre rá kell mutatnod arra a fényforrásra, amit fókuszodhoz használtál, ezért változó színt ne válassz :)
  Bekapcsolt fókuszaid sosem fogynak el, a megfelelő együttállásokkal akkor is párbajozhatsz, ha már a szalagokból nyert Erőd teljesen elfogyott.
 12. Gyűjtsd az erőt!
 13. Minden vendég, aki az este folyamán a helyszínre érkezik, kap két piros szalagot, azzal az iránymutatással, hogy ha valaki udvariasan elkéri tőle, egyszerre az egyiket átadhatja. Egy megszerzett szalag egy erőpontot jelent, ami minden párbajnál eggyel csökken. Vagyis: minden Adeptus két (saját, bejáratnál kapott) erőponttal kezd, annyit gyűjt hozzá amennyit csak tud, szövetségeseitől, vendégektől.
 14. Légy a legjobb, légy a magad ura!
 15. Az nyeri ezt a megmérettetést, aki a játék végén a legtöbb szövetségest gyűjti össze hatalmi láncában, és neki magának nincs Mestere (vagy volt, de legyőzte). A fentiekből következik, hogy ha valakit legyőzöl, akkor az ő összes szövetségese mind a Te hatalmi láncodba fog kerülni. Ha legyőzöd korábbi mesteredet, akkor egyenrangúak lesztek, ha újra legyőzöd, akkor te leszel az ő Mestere.

Jelentkezés a játékra

A jelentkezéshez kérünk, kattints IDE.

Figyelem! A jelentkezéssel együtt azt is vállalod, hogy megjelensz a játékra felkészítő workshopok valamelyikén. Azok, akik nem jelennek meg workshopon, nem lehetnek teljesértékű játékosok, ám betársulhatnak majd valaki más mellé szövetségesnek.

Bővebb infó a jelentkezésről és a workshopokról a teljes szabálykönyvben olvasható. Kérünk, jelentkezés előtt tanulmányozd át figyelmesen!

A Facebook eseményen való “Jövök”/”Going” visszajelzés NEM számít jelentkezésnek!

Az est programja

Kapcsolat

Szervező: Pongrácz Tibor (Gépsámán) rift@sarkanykonny.hu

Helyszín: KVLT Budapest. Facebook: Supersonic - Blue Hell & KVLT

Webmester: webmester@sarkanykonny.hu

Kövesd a Sárkánykönnyet a következő linkeken:

https://sarkanykonny.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sarkanykonny/
Bandcamp: https://sarkanykonny.bandcamp.com/
Number One Music: https://www.numberonemusic.com/srknyknny
YouTube: Sárkánykönny @ Youtube

Kövesd a Green Spiritet a következő linkeken:

Facebook: https://www.facebook.com/the.greenspirit.band/
YouTube: Green Spirit @ Youtube